Videodatabáze pro rozpoznávání obličejových rysů.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá srovnáním na internetu volně dostupných obličejových databází, vhodných k testování vyvíjených algoritmů pro rozpoznávání obličejových rysů v obraze. V rámci práce byla vytvořena nová obličejová videodatabáze, obsahující celkově 51 vzorků. Videodatabáze je doplněna o jednoduchou aplikaci, která slouží k prohlížení jejího obsahu. Za účelem snížení velikosti celé videodatabáze byla provedena komprimace jednotlivých obrazových vzorků. Vytvořená videodatabáze může být použita k testování algoritmů pro rozpoznávání obličejových rysů (např. detekce obličeje v obraze, identifikace osoby, detekce mrkání, rozpoznání řeči...).
This work compares face databases freely accessible on the Internet which are suitable for the testing of developed algorithms for facial features recognition in a picture. In the course of the work’s project a new face video database was created, encompassing a total of 51 samples. The video database includes a simple application suitable for searching through its contents. In order to limit the size of the video database, compression of individual picture samples was conducted. The created video database can be implemented for testing algorithms for facial features recognition (e.g. face detection in a video, identification of a person, detection of eye blinking, speech recognition).
Description
Citation
STŘÍTESKÝ, J. Videodatabáze pro rozpoznávání obličejových rysů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
1.Uveďte podrobně jaké výhodné vlastnosti má Vaše databáze oproti ostatním a pro jaké testování je vhodná. 2. Ve Vaší práci uvádíte, že jsou videovzorky kompriované. Jakým způsobem ovlivní způsobem ovlivní použitá komprese výsledky testování? Je tento vliv žádoucí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO