Proč po mně nikdo nic nechce

Abstract
Práce se soustředí na subjektivní zkušenost v městském, veřejném prostředí. Využívám princip hmotné i nemateriální směny jako prostředku k navázání komunikace, sdílení vlastních myšlenek a zkušeností s cizími lidmi, kteří po mně něco chtějí. Z otevřené a bezprostřední komunikace s druhými vytvářím zvukové dílo. Původním záměrem bylo především relativizovat subjektivní, deníkové zápisky a poznámky tak, že je na ulici nechám číst lidmi, kteří mě oslovili s tím, že po mě něco chtějí. Postupně ke čtenému textu přibyly ještě reflexe a zkušenosti respondentů. Všechna čtení byla zaznamenána formou audio záznamu, který je dále postprodukován.
The work focuses on subjective experience in urban, public environments. I use the principle of material and non-material exchange as a device to establishing communication, sharing my own thoughts and experiences with strangers who want something from me. I create a sound work from open and immediate communication with others. The primary intention was to relativize subjective, diary notes and notes by letting them read on the street by people who approached me and said they wanted me to do something. Reflections and experiences of respondents were added to the text. All readings were recorded in the form of audio recording, which is further post-produced.
Description
Citation
HURYCH, M. Proč po mně nikdo nic nechce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Filip Cenek (předseda) MgA. Vojtěch Vaněk (člen) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) doc. Mgr. Richard Fajnor (člen) doc. Mgr. Václav Magid (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) Mgr. Lenka Dolanová (člen) Mgr. Anna Remešová (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod rozpravy student stručně slovně představil svou práci (zvukovou kompozici založenou na samplu mluveného slova) a pustil dvě ukázky. Po představení práce byly přečteny posudky vedoucí a oponentky. V následné diskuzi student věcně reagoval jak na výtky, které zazněly v posudku oponentky, tak na další dotazy členů komise. Diskutována byla mj. metoda práce, volba osob, jejichž hlas autor nahrával. Všechny dotazy student přesvědčivě zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO