Návod na umění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Prací shrnuji myšlenky týkají se lidské kreativity, touhy tvořit a výtvarně se vyjadřovat. Sleduji kreativitu v mé rodině. Osobně jsem se setkala se všemy příslušníky nejbližší rodiny a společně jsme tvořili. Poté jsem uspořádala akci na mojí chatě, kde jsme se všichni společně sešli a každý měl za úkol na místě něco vytvořit sám a pak i dohromady v celé skupině. Samotné dílo jsem se tedy rozhodla pojmout jako textový scénář a popis událostí, co se před srazem mé rodiny na chatě, i v jejím průběhu, stalo a jaké vedli členové rodiny rozhovory. Jedná se především o jejich nejasné chápání mého záměru uskutečnit akci samotnou a posléze střet názorů na umění a společné tvoření, které na zahradě probíhalo. Pro samotnou prezentaci je účastník usazen společně se mnou u jednoho stolu a já předčítám scénář události. Dílo je především konfrontací laického pohledu mé rodiny na umění s pohledem mým, jako studentem umění.
The work summarizes the ideas concerning human creativity, the desire to create and the expression of art. I researched creativity in my family. Personally, I met all the members of my immediate family and we worked together. Then I organized an event at my cottage where we all got together and everyone had the task of creating something on their own and then together in the whole group. So I decided to conceive the work itself as a text screenplay and a description of events which happened and what the family members had to talk about before and during our family meeting. The issue is above all, it is their unclear understanding of my intention to carry out the event itself and then a clash of views on art and the common creation that took place in the garden. For the presentation itself, the participant is seated with me at one table and I read the screenplay of the event. The work is a confrontation of my family's amateur view of art with a view of mine as an art student.
Description
Citation
ŠINDELÁŘOVÁ, A. Návod na umění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Filip Cenek (předseda) MgA. Vojtěch Vaněk (člen) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) doc. Mgr. Richard Fajnor (člen) doc. Mgr. Václav Magid (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) Mgr. Lenka Dolanová (člen) Mgr. Anna Remešová (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka na úvod prezentovala svou bakalářskou práci, která měla formu čtené dramatizace jí uspořádané události. Následovalo přečtení posudků vedoucí práce a oponentky. Po přečtení posudků studentka reagovala na otázky, které v nich zazněly – věcně. V následné diskuzi se otevřela otázka, do jaké míry se jedná o institucionální kritiku, diskutovány byly rovněž možnosti opakované prezentace díla. Studentka v diskuzi průběžně objasňovala svou pozici. Po diskuzi byla obhajoba ukončena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO