Viladům Masarykova čtvrť - Brno

Abstract
Tématem bakalářské práce je novostavba viladomu v Masarykově čtvrti v Brně. Vypracovaná studie vychází z předešlého předmětu AG032. Cílem práce je rozpracovaní konstrukční studie až k projektové dokumentaci pro provedení stavby. Viladům se nachází na nároží ulic Helceletova a Roubalova. Jedná se o menší svahovitý pozemek nepravidelného tvaru. Stavební pozemek je v současné době využíván k bydlení. Na pozemku se nachází starší rodinný dům, který bude zbourán. Okolní zástavba je charakteristická rodinnými a bytovými domy. Viladům má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží s hromadnou garáží a příslušným domovním vybavením. Na každém patře bude jeden velkorysý byt. Hmota je osobitá jednoduchou formou. Geometricky definovanou jako kvádr. Výška objektu dodržuje výškovou linii okolní zástavby. Celkový vzhled budovy dotváří vyřezané lodžie, propojující dvě strany domu. Návrh je přizpůsobený svahovitému terénu. V objektu je využit terén tak, že nejnižší místo pozemku slouží jako vjezd do podzemní garáže. A nejvyšší místo pozemku jako bezbariérový vstup do objektu.
The topic of the bachelor thesis is the new building of the villa in Masaryk district in Brno. The study is based on the previous subject AG032. The aim of the thesis is the elaboration of the design study up to the project documentation for the execution of the construction. The villa is located on the corner of Helcelet and Roubalov streets. The building site is smaller, hillside and it has irregular shape. The building site is used for housing. On the building site there is an older family house that will be demolished. The surrounding built-up area is characterized by family houses and apartment buildings. The villa has four above-ground floors and one underground floor with a collective garage and appropriate home furnishings. There will be one magnanimous apartment on each floor. The material is distinctive in a simple form. It is geometrically defined as a cuboid. The height of the object respects the height line of the surrounding built-up area. The overall appearance of the building completes the carved loggia, connecting the two sides of the house. The design of the villa is adapter to the hillside sloping terrain. The land is used in the building so that the lowest point of the building site serves as an entry into the underground garage. And the highest place of the building site serves as a barrier-free entrance to the building.
Description
Citation
DUDÍKOVÁ, K. Viladům Masarykova čtvrť - Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Ing.arch. Miloš Klement - předseda, doc. Ing. arch. Naděžda Menšíková, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, Ing. arch Jakub Kotek - člen, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Kateřina Dudíková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Viladům Masarykova čtvrť - Brno~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO