Taneční škola v Brně

Abstract
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu, který byl vypracován v 6. semestru bakalářského studia. Předmětem zadání je novostavba objektu taneční školy, která je navržena na parcele spadající pod území Brno-Zábrdovice. Jedná se o proluku na rohu ulic Milady Horákové a Příkop. Objekt obsahuje tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází parkovací plochy pro personál a návštěvníky a dále také rozsáhlé technické zázemí objektu. První nadzemní podlaží obsahuje reprezentativní prostory taneční školy se zasedací místností a hygienou. Dále se zde nachází kavárna s příslušným zázemím, foyer, hlavní multifunkční sál a část se šatnami za jevištěm hlavního sálu. V druhém nadzemním podlaží najdeme samotné taneční učebny, výukové učebny, kabinety vyučujících a hygienické zázemí. Třetí podlaží je řešeno obdobně, ale nad hlavním sálem se nachází střešní terasa. Celkové řešení objektu reaguje na místo, kde se parcela nachází. Jedná se o jednotnou hmotu tvořící pevné a chybějící nároží výše zmíněných ulic. Dále je zde řešena předsazená lamelová fasáda, který umožňuje variabilní odstínění jednotlivých částí a místností objektu od ruchu ulice Milady Horákové. Taneční škola je vhodným řešením zázemí města, jelikož se v okolí nachází mnoho vzdělávacích institucí jako mateřské školy, základní a střední školy, gymnázium a vysoká škola.
The Bachelor´s thesis is based on the project, that was made on the 6th semester of Bachelor´s degree. The theme of assignment is new building of dancing school, which is located on plot in area Brno-Zabrdovice. It is a gap site on the corner of streets Milady Horakove a nd Prikop. The building is a four-floor building contain one basement floor. In this basemend floor is a parking lot for personal and visitors and a extensively technical facilities. Ground floor contains representative spaces of dancing school with a conference room and sanitary facilities. Also there is a cafe with facilities, foyer, multifunkcional hall and part with a dressing rooms for performers. On the first floor there is a dancing classes, learning classes, cabinets for teachers and sanitary facilities. Second floor is basicly same, but above multifunkcional hall is terrace. Form of designed object reacts to place, where it is situated. It is a simple rectangular mass creating a missing stable corner of mentioned streets. On the object is designed a lamela facade, which allows variable shading each parts and premises of building from rush and noises of street Milady Horakove. Dancing school is a appropriate solution of building, because there is a couple educational institution close by like kindergartens, elementary and high schools, grammar school and college.
Description
Citation
DUTKA, T. Taneční škola v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Petra Matoušková - tajemník, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Adam Guzdek, Ph.D. - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Tomáš Dutka seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Taneční škola v Brně~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO