Obnova domu na Pohořelci v Brně na atelier scénografie JAMU

Abstract
Bakalářská práce vychází z dříve vypracované studie v předmětu AG035 - atelier architektonické tvorby V, která byla dále dopracována do úrovně dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro provedení stavby. Cílem této práce byla obnova objektu bývalého státního zastupitelství v Brně pro účely Janáčkovi akademie muzických umění – JAMU. Objekt se nachází ve městě Brně, v městské části Brno-střed, na ulici Kobližná 22. Je situován v historické části města, v jeho bezprostřední blízkosti se nachází řada brněnských dominant jako např. Náměstí Svobody, Moravské náměstí, Mahenovo divadlo, Janáčkovo divadlo, atd. Hlavní myšlenkou bylo zachovat ráz pozdně funkcionalistické stavby s minimálními změnami v exteriéru. Dále také splnit všechny požadavky, které byly na začátku projektu zadány. A sice, že objekt bude plnit funkci veřejnou - formou kavárny a výstavních ploch, které budou určeny výstavám prací studentů scénografie a světelného designu. Dále by se měl v objektu nacházet rektorát a ústav scénografie Jamu, který by měl sloužit jako soubor kanceláří reprezentativního charakteru. Hlavním cílem této práce je vytvořit stabilní zázemí pro studenty scénografie a světelného designu, které by mělo působit jak reprezentativně, tak by mělo ve studentech vzbuzovat kreativní myšlení a rozvoj pro jejich tvorbu.
The bachelor thesis is based on a previously elaborated study in the subject AG035 - Atelier of Architectural Design V, which was further elaborated to the level of the documentation for building permits and documentation for construction. The aim of this work was to renovate the building of the former public prosecutor's office in Brno for the purpose of Janáček Academy of Music Arts - JAMU. The building is situated in the city of Brno, in the city center Brno-střed, on the street Kobližná 22. It is situated in the historical part of the city, in its immediate vicinity there are many Brno dominates such as Náměstí Svobody, Moravske namesti, Mahen Theater, Janacek Theater, etc. The main idea was to preserve the character of late functionalist buildings with minimal changes in the exterior. Also, meet all the requirements that were entered at the beginning of the project. In other words, the object will be a public function - a café and exhibition areas, which will be dedicated to exhibitions by the students of stage design and lighting design. In addition, there should be a Rectorate and the Institute of Stage Design, which should serve as a set of representative offices. The main aim of this work is to create a stable background for students of scenography and light design, which should act as representative, and should encourage students to develop creative thinking and development for their creation.
Description
Citation
HÁDKOVÁ, S. Obnova domu na Pohořelci v Brně na atelier scénografie JAMU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. - předseda, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, Ing.arch. Dušan Vostrejž - člen, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Studentka Sabina Hádková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Obnova domu na Pohořelci v Brně na atelier scénografie JAMU~ reagovala uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO