Dům U kapličky

Abstract
The aim of the bachelor thesis is to design a mixed use apartment building on the corner of the streets of Táborská and Nezamyslova with a dominant chapel. The land is located in Brno - Židenice. There are two buildings on the plot, following the surrounding area, which is predominantly residential. Both of these objects have a simple, cubic form with a brick facade, which features extended window jamb lining with a segment window shutter system. These envelopes combine multiple windows in some places to break a uniform raster created by the regular arrangement of the elements. On the ground floor of both buildings are commercially available spaces. On the above-ground floors of the buildings are located flats of size 3 + kk, 1 + kk and 2 + kk. Underground spaces of one of the buildings are used by an automatic parking system. Buildings have a different flooring, which is given in relation to the building in the adjacent street. Within the bachelor's thesis, only one of these objects was elaborated.
Cieľom bakalárskej práce je návrh polyfunkčného bytového domu na nárožnej parcele ulíc Táborskej a Nezamyslovej s dominujúcou kaplnkou. Pozemok sa nachádza v Brnenskej mestskej časti Židenice. Na pozemku sú navrhnuté dva objekty, nadväzujúce na okolitú zástavbu, ktorá má prevažne obytný charakter. Oba tieto objekty majú jednoduchú, kubickú formu s tehlovou fasádou, na ktorej sa nachádzajú predsunuté ostenia okien s tieniacim systémom segmentových okeníc. Tieto ostenia v niektorých miestach združujú viac okien a rozbíjajú tak uniformný raster, vytvorený pravidelným usporiadaním prvkov. V prízemí oboch budov sa nachádzajú komerčne využiteľné priestory. V nadzemných podlažiach budov sú umiestnené bytové jednotky veľkosti 3+kk, 1+kk a 2+kk. Podzemné priestory jedného z objektov sú využité automatickým parkovacím systémom. Budovy majú rozdielnu podlažnosť, ktorá je daná vzťahom k zástavbe v priliehajúcej ulici. V rámci bakalárskej práce bol bližšie vypracovaný len jeden z týchto objektov.
Description
Citation
MEDZIHORSKÝ, D. Dům U kapličky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - člen, prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Dávid Medzihorský seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Dům U kapličky~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO