Městský dům Minská, Brno

Abstract
Tématem bakalářské práce je návrh městského domu v části Brno Žabovřesky. Městský dům v ulici Minská je umístěn do extrémně úzké proluky vzniklé po zchátrání původně ještě vesnického přízemního domku. Řešená proluka je velmi lukrativně situována, má kromě výborné dostupnosti rekreačních ploch, i velmi dobré napojení na dopravní infrastrukturu a tím pádem i velmi dobré spojení s centem i hlavními tahy. Objekt je navržen tak, aby i navzdory modernímu vzhledu velmi dobře zapadal do okolní zástavby, která má nejednotný charakter, styl i výškovou úroveň. Jedná se o šestipodlažní obytnou budovu s jedním podzemním podlažím a pěti nadzemními podlažími, kde jsou navrženy celkem 4 luxusními byty, a 2 malé komerční prostory v přízemí. Celkem 7 soukromých parkovacích míst je umístěno v klidné zahradě.
The subject of the bachelor thesis is the design of condominium in Brno Žabovřesky. The condominium in Minská Street is located in an extremely tight gap site created after the demolition of the original village house. The solved gap site is very lucrative, it has besides the excellent accessibility of recreational areas, a very good connection to the transport infrastructure and, therefore, very good connection with the center and the main transport route. The object is designed to fit very well despite the modern appearance into the surrounding area, which has a disunited character, style and height level. It is a six-storey residential building with one underground storey and five above-ground floors, where there are 4 luxury apartments and 2 small commercial spaces on the ground floor. A total of 7 private parking spaces are located in a quiet garden.
Description
Citation
VOSYKOVÁ, M. Městský dům Minská, Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - člen, prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen,
Date of acceptance
2019-06-03
Defence
Studentka Magdaléna Poláková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Městský dům Minská, Brno~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO