Nový atelier scénografie na Kobližné v Brně

Abstract
Tématem bakalářské práce je rozpracování předem vytvořené architektonické studie do podoby projektové dokumentace včetně architektonického i technického detailu. Předmětem je obnova objektu v městské části Brno – Střed na ulici Kobližná. Objekt je situován v historickém jádru města a leží v mírně svažitém terénu. Je to sedmipodlažní objekt s jedním podzemním podlažím. Jedná se o návrh nového ateliéru pro studenty scénografie, jde zejména o pracovní dílny, laboratoře, učebny a ateliéry jednotlivých ročníků. Součástí objektu je také rektorát JAMU, veřejná kavárna a prodejna modelářských potřeb. Uvažujeme, že je objekt památkově chráněn, z tohoto důvodu je zachována hmota a původní ráz objektu. K zásadním změnám dochází zejména v dispozičním řešení, bude odstraněna většina příček a budova bude členěna dle aktuálních potřeb a požadavků.
The subject of the bachelor thesis is the elaboration of the pre-created architectural study into project documentation including architectural and technical details. The object is the reconstruction of the building in the city center of Brno - Central on the street Kobližná. The building is situated in the historical heart of the city and lies in a slightly sloping terrain. It is a 7th floor building with one underground floor. This is a design of a new atelier for students of stage design, especially workshops, laboratories, classrooms and studios of individual years. There is also a JAMU Rectorate, a public café and a shop of modeling needs. We think that the object is protected by the monument, which is why the mass and the original character of the building are preserved. The major changes will be in the layout, most partitions will be drained and the building will be broken down according to current needs and requirements.
Description
Citation
PROKOPOVÁ, K. Nový atelier scénografie na Kobližné v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. - předseda, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, Ing.arch. Dušan Vostrejž - člen, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Kateřina Prokopová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Nový atelier scénografie na Kobližné v Brně~ reagovala uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO