VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE

Abstract
Bakalářská práce navazuje na architektonickou studii vypracovanou v předmětu AG032 ze zimního semestru 2. Ročníku. Jedná se o novostavbu vinařství Prokeš ve Velkých Němčicích, jejíž součástí je výroba vína, vinotéka, degustace, ubytování hostů a také bydlení vinaře. Bakalářská rozvíjí studii do úrovně dokumentace pro stavební povolení v části B a dokumentace pro provedení stavby v části C. Navrhovaná stavba se nachází na okraji vesnické zástavby ve Velkých Němčicích, což ovlivnilo koncept návrhu. Stavba se skládá ze dvou stavebních objektů, které na sebe přiléhají. Stavební objekt S.O.01 se skládá ze 3 kvádrů, které ze tří stran obklopují vnitřní nádvoří, kvádry po dvou stranách nádvoří mají sedlovou střechu a jsou spojeny 3. kvádrem s plochou střechou. V tomto objektu se nachází vinotéka, degustace a ubytování hostů, které zasahuje i do podkroví budovy. Před vstupem na vnitřní nádvoří je umístěno parkoviště pro hosty a zákazníky vinařství. Stavební objekt S.O.02 se nachází za S.O.01 a je částečně zapuštěn do terénu. Tento objekt se skládá ze dvou kvádrů. Ve větším, zapuštěném do terénu se nachází výroba vína. Nad jednou částí výroby je zelená střecha a nad druhou částí je umístěno bydlení vinaře, do něhož je přístup umístěný vedle výrobní části. Před výrobní částí je manipulační dvůr který je krytý částečně objektem S.O.01 a částečně svahem. Fasáda objektu S.O.01 a částí bydlení vinaře je navržena jako provětrávaná z panelů z leptaného betonu.
Bachelor thesis builds upon an architectural studies, whitch I drafted as my AG032 subject during the winter semester of the second year. It is a newly-built winery called Prokeš in Velké Němčice, including a production of wine, wine shop, tasting of wine, public accomodation and housing for the winegrower and his family. The bachelor thesis evolve this work to the level of Dokumentation for planning permission in part B and Documentation for execution of the project in part C. The designed building is situated on the border of a ruraly development whitch affect whole draft. The building is composed of two building objects, whitch adjacent to each other. The building object S.O. 01 is composed of 3 blocks, which are situated around a inner courtyard. The blocks on both sides of courtyard have a grable foof and are connected by the thirt block whit flat roof. In this object is placed the wine shop, tasting of wine and the public accomodation, which are also in the attic. In front of the inner courtyard is parking place for the visitors and customers of the winery. The building object S.O. 02 is placed behind the S.O. 01 and is partly below ground level. This object is composed of two blocks. In the bigger one, which is partly below ground level, is situated the production of wine. Upon one part of the production of wine is a green foof and upon the other part is the second block, where is placed the housing for the winegrower, whit entry next to the production. In front of production part is courtyard patly hidde by the object S.O. 01 and partly by a slope. A facade of the subject S.O. 01 and the housing for winegrower is designed as ventilated facade from a conrete panels.
Description
Citation
VESELÁ, L. VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, prof. Ing. arch. Alois Nový, CSc. - místopředseda, MgA. Václav Kočí, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Lea Vojtová, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Lenka Veselá seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO