Návrh chlazení bytu v panelovém domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se skládá z rešeršní části, která se zabývá rozdělením používaných chladicích systémů a popisem principu, jak fungují. Následující část se věnuje popisu daného bytu, pro který je uvažováno chlazení. Třetí část se zabývá výpočtem tepelných zisků získávaných od lidí, elektrických přístrojů, proudění z ostatních místností a slunečního záření. V závěru jsou ukázány tři varianty chlazení, jejich porovnání a zhodnocení.
Bachelor thesis is consistsing of a part of the thesis, which deals with the distribution of used cooling systems and a description of how they work. The following section attend with the description of the flat for which cooling is envisaged. The third part deals with the calculation of heat gains derived from people, electrical appliances, flow from other rooms and solar radiation. The last section show three variants of cooling, their comparison and evaluation.
Description
Citation
GEBAUER, O. Návrh chlazení bytu v panelovém domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student prostřednictvím ústní prezentace seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce. Následně student zodpověděl všechny otázky oponenta. Další doplňující otázky k bakalářské práci byly: 1) Doplňující otázka oponenta docenta Jaroše: Chlazení řeší následky, primární snížení řeší první tři uvedené odrážky (zastínění oken, efektivněji pracující elektrická zařízení, zateplení budovy) - které z nich by student označil za nejdůležitější? Diskuze na téma vnitřních a vnějších žaluzií. 2) docent Katolický položil dotaz na tepelné zisky dřevostavby. 3) doktor Krejčí: Jak je řešeno vedení tepla přes střechu, srovnání se zisky z ostatních částí? 4) docent Charvát: celková bilance a tepelný zisk větráním 5) Poznámka doktora Krejčího: finanční porovnání uvedených variant, žádná z nich nepočítá s instalací žaluzií, doktor Krejčí by uvítal zahrnutí i tohoto finančního hlediska do finančního porovnání uvedených variant
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO