Mechanické vlastnosti buněčných membrán

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je rešeršního charakteru zaměřená na analýzu mechanických vlastností buněčných membrán. Hlavním cílem je nalézt metody, které povedou k narušení struktury membrán a to následně způsobí selekci nežádoucích mikroorganismů vyskytujících se ve vodním prostředí. Navíc práce blíže seznamuje s mikroorganismy žijících ve vodách České republiky, dosavadních využitelných metodách čištění vod a dále o specifických vlastnostech membrán vybraných mikroorganismů. V experimentální části je uveden pokus hydrodynamické kavitace, celý děj probíhal na biomase sinic.
This thesis is a research character focused on the analysis of mechanical properties of cell membranes. The main aim is to find methods that will break the structure of the membranes. In addition, the thesis deals with the microorganisms living in the reservoirs of the Czech Republic, the existing methods of water purification and the specific properties of microorganisms membranes. In the experimental part there is an attempt of hydrodynamic cavitation, the whole process is tested on biomass of cyanobacteria.
Description
Citation
PÍRKOVÁ, M. Mechanické vlastnosti buněčných membrán [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Knížat, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marian Bojko, Ph.D. (člen) Mgr. Jana Hoderová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce na temá mechanických vlastností buněčných membrán. Následně byly přečteny posudky vedoucí práce a oponenta, který měl doplňují dotazy stran prezentované práce. Studentka na všechny otázky oponenta reagovala k všeobecné spokojenosti komise i samotného oponenta. Po vyčerpání všech dotazů vztahujících se k samotné práci předseda komise tuto část SZZ ukončil a zahájil oficiální rozpravu k SZZ.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO