Frakce ropy jako palivo spalovacích motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na mechanismy vzniku ropy, na její složení, technologii zpracování a její využití v oblasti automobilového průmyslu. V první části jsou uvedeny teorie vzniku ropy spolu se složením a popisem procesu samotné destilace. Následující kapitoly se zabývají jednotlivými frakcemi využívanými v automobilovém průmyslu, jako je benzin a motorová nafta. V poslední části jsou uvedena alternativní paliva, zejména jejich historie, výroba či složení.
This bachelor’s thesis focuses on the mechanisms of oil production, their composition, processing technology and usage in the automotive industry. The theories of oil production are contained in the first part of the thesis together with the composition and description of the distillation process. Following part deals with individual fractions used in automotive industry, such as gasoline and diesel. The last part includes alternative fuels, especially their history, production or composition.
Description
Citation
REJNUŠ, M. Frakce ropy jako palivo spalovacích motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Študent zoznámil skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedal otázky oponenta. Ďalej odpovedal na dotazy od jednotlivých členov komisie: - Dotaz na Škodu 105. - Aké má vlastnosti Afgas a aké výhody má? - Metóda výroby benzínu. - Palivové články fungujú aj s iným palivom ako je vodík? - Aké emisné zložky sa riešia pri spaľovacích motoroch? Dokonalé a nedokonalé spaľovanie. Aká hlavná škodlivá zložka sa meria pri naftových motoroch?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO