Analýza kontaminantů v kontaktu kola a kolejnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Kontakt kola a kolejnice je výrazně ovlivněn tzv. třetím tělesem – kontaminanty. Cílem této bakalářské práce je analyzovat kontaminanty v kontaktu a vytvořit tak stručný přehled. V úvodu práce je charakterizován kontakt kola a kolejnice. Dále jsou popsány nejdůležitější kontaminanty vyskytující se v kontaktu. Tato práce může sloužit jako úvod do problematiky kontaminace kontaktu kola a kolejnice.
Wheel/rail contact is significantly influenced by so called third body – contaminants. Aim of this bachelor’s thesis is to analyse those contaminants in the contact and to create a brief overview. Short introduction into problem of wheel/rail contact is included, followed by description of main contaminants occurring in the contact. This thesis may be used as introduction into contamination of wheel/rail contact problem.
Description
Citation
STRAKA, T. Analýza kontaminantů v kontaktu kola a kolejnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Vedoucí přečetl posudek. Oponent přečetl posudek. Otázka oponenta 1: V práci je uvedeno, že jedním ze způsobů, jak zabránit kontaminaci kontaktu listím je změna pH. Jak přesně tato metoda funguje? Je využívána? Jaké jsou její limity? - Odpovězeno Otázka oponenta 2: Jaký je vliv běžně se vyskytujících oxidů železa v kontaktu kola a kolejnice na adhezi? - Odpovězeno Omasta: Proč nelze slučovat z pohledu rozřazení kontaminace olej a vodu? - Odpovězeno Načrtněte Stribeckovu křivku - Odpovězeno Lze se při mazání vodu dostat do hydrodynamického režimu mazání? -Odpovězeno Svoboda: Proč jsou modifikátory tření považovány za kontaminanty? - Odpovězeno Co modifikátory tření přináší? - Odpovězeno Koutný: Proč je kontakt eliptický? – Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO