Konstrukce křížového stolu pro obráběcí stroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vybrané téma: Konstrukční návrh křížového stolu patří do oblasti obráběcích strojů. Křížový stůl je strojírenský stůl, který se pohybuje ve dvou osách. Používá se výhradně u konzolové frézky, jejíž je nezbytnou součástí. Další využití křížového stolu může být u stolních vrtaček, CNC strojů a brusek. Bakalářská práce je rozdělená na rešeršní část, ve které je zpracován přehled křížových stolů na trhu. Dále jsou v rešeršní části zpracovány jednotlivé díly křížových stolů. Praktická část bakalářské práce obsahuje výpočetní část a část návrhovou. Z výpočetní části křížového stolu získáme základní parametry pro návrhovou část. V návrhové části je křížový stůl navržen pomocí 3D modelovacího programu Solidworks.
This choice topic: Design of milling machine cross table belongs at branch machine tool. Cross table is mechanical table, which moved in two axis. Cross table is used exclusively of milling machines. Next use of drilling machines, CNC machines, grinding machines. Bachelor works is divided into a search part in which contains summary cross table on the market. Practical part bachelor works in which contains computational part and designer part. Computational part cross table our help to acquire basic pamaterers for designer parts. Designers part cross table designers to help 3D modelling program Solidworks.
Description
Citation
BOUCHAL, T. Konstrukce křížového stolu pro obráběcí stroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací: Konstrukce křížového stolu pro obráběcí stroj, dále zodpověděl na otázky oponenta. Dimenzoval jste motor na hmotnosti přenášených hmot při zrychlení? Student výpočet provedl Poznámky komise k samotné práci: Průhyb stolu vychází na 0,5 mm což znemožňuje funkci stroje Nástroj na bodové frézování je dimenzován na 41 kN což je mimo možnosti stolu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO