Návrh technologie výroby strojní součásti s návrhem vrtacího přípravku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat vybranou součást, zhodnotit technologičnost konstrukce, navrhnout vrtací přípravek a ekonomické posouzení. Úvodní část práce se zabývá technologickému posouzení výroby součásti a konstrukcí vrtacího přípravku. Následuje seznámení s využitými technologiemi při výrobě vrtacího přípravku a součásti. V další části jsou shrnuta pravidla pro konstrukci přípravků a jejich dělení. Závěr práce je věnován ekonomickému posouzení.
The aim of this bachelor thesis is to characterize the selected component, to evaluate the technological design. Further the drilling jig is designed and economical assessment is done. The first part of the thesis deals with the technological assessment of the production of drilling parts and structures. This is followed by familiarization with the technologies used in drilling and component manufacturing. Next sections summarize the rules for the construction of the products and their division. Conclusion of the thesis is devoted to the economic assessment.
Description
Citation
HAVRÁNEK, P. Návrh technologie výroby strojní součásti s návrhem vrtacího přípravku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) doc. Ing. Alexander Schrek, PhD. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak jste analyzoval návratnost pro pořízení přípravku? 2. Jakou jinou technologii byste mohl použít pro výrobu dané součásti? 3. Jaký je rozdíl mezi oxidačním a tavným řezání? 4. Z jakého důvodu se používá odjedhlování? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO