Dílenské zvedací zařízení pro manipulaci v opravárenství 100 kg / 1800 mm

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská se zabývá návrhem dílenského manipulátoru. Úvod tvoří rešeršní část, která se zabývá studií zvedacích zařízení vhodných pro danou aplikaci. Rešeršní část je ukončena zhodnocením a návrhem zvedacího zařízení. Hlavní část je věnována konstrukci a funkčním a pevnostním výpočtům navrženého zvedacího zařízení. Na závěr je vypracována výkresová dokumentace.
This bachelor thesis deals with the design of the workshop manipulator. The introduction is a research that deals with the study of lifting devices suitable for the application. The research is completed by the evaluation and design of the lifting device. The main part is devoted to construction and functional and strength calculations of the designed lifting device. At the end is developed a drawing documentation.
Description
Citation
OLIVA, P. Dílenské zvedací zařízení pro manipulaci v opravárenství 100 kg / 1800 mm [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen) Ing. Antonín Šťastný, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Heneš (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student obhájil svou závěrečnou práci a odpoveděl na dotazy vedoucího práce, oponenta a členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO