Výroba ozubeného pastorku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce uvádí návrh technologického postupu výroby kuželového ozubeného kola, jehož polotovarem je ocelová tyč materiálu 12 050. Na základě literární studie a následných výpočtů je navrženo tříoperační kování v otevřené zápustce s použitím spodního kolíkového vyhazovače. Kování je realizováno na svislém kovacím lise LZK 1600 P/SH o tvářecí síle 16 MN. Ostřihování a děrování výkovku je prováděno na ostřihovacím lise LKOA 200. Zápustky jsou vyrobeny z oceli 19 556 a tepelně zpracované podle výkresové dokumentace.
The project elaborated design of technology production of the spur bevel gear, which is made of a steel rod from material 12 050. Pursuant to of the literary pursuit and calculation is designed as a threeoperational forging in an open die with using of ejector. Forging is realised in the vertical crank press LZK 1600 P/SH, with forming force 16 MN. Shearing and punching is performed in the shear press LKOA 200. Forging dies are produced from alloyed instrumental steel 19 556 heat-worked according to drawing documentation.
Description
Citation
SVOZILOVÁ, L. Výroba ozubeného pastorku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka prezentovala komisi svou závěrečnou práci, její výstupy a závěry a zodpověděla dotazy oponenta práce. Dále byly studentce položeny následující dotazy a připomínky. 1. Pro jak velké průřezy je vhodné použít dělení polotovaru lámáním? 2. V případě, že by nebylo možné umístit dokovací zápustku do osy beranu stroje, na co byste si musela dát pozor? 3. Co je myšleno pod pojmem normálové napětí? 4. Při kalení není možné dát rozsah HRC +-2. 5. Síla se stanovuje z deformačního odporu. Studentka položené otázky zodpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO