Návrh designu žlabu s ohledem na hygienické požadavky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh designu hygienického žlabu. Žlab je vyráběn společností ACO Indrustries k.s. z korozivzdorné austenitické oceli 17 349 o tloušťce 1,5 mm. V literární studii jsou popsány požadavky hygienického designu, které jsou definovány nestátní organizací EHEDG. Stávající žlab je zhodnocen a jsou navrženy nutné úpravy pro splnění těchto podmínek. Na základě navrženého tvaru a zakázkové ¬– kusové výroby je pro zhotovení jako nejvhodnější vybrána technologie ohraňování se svařením metodou WIG.
The thesis presents a proposal of a hygienic trough. The trough is made by the company ACO Industries k.s. from stainless steel 17 349 of thickness 1,5 mm. Literary studie is focused on respect to hygienic requirements, which are defined by EHEDG. The trough was valorized and necessary adjustments were proposed to meet the conditions. Based on proposed profile and on the main volume makes custom production, was selected Bending as the most favourable technology for construction and WIG method for welding.
Description
Citation
VENC, J. Návrh designu žlabu s ohledem na hygienické požadavky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Marian Sigmund, Ph.D., IWE (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: Jaký je ekvivalent WIG? Jak měříte úhly na žlabu? Jaké jsou tolerance žlabu? Jaké žíhání se používá u austenitické oceli? Má hygienický standard požadavky na svary? Položené otázky student zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO