Inteligentní materiály v letectví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá inteligentními materiály a jejich aplikacemi v letectví. V teoretické části je vysvětleno, co rozumíme pod pojmem inteligentní materiály a čeho chceme s jejich použitím dosáhnout. Dále jsou tyto materiály seřazeny podle principu fungování a popsány. V praktické části je práce zaměřena na konkrétní aplikace inteligentních materiálů v letectví. Někdy se jedná pouze o teoretické aplikace, které nebyly ještě použity.
This bachelor thesis deals with smart materials and their applications in aviation. The theoretical part explains what we mean by the term smart materials and what we want to achieve with their use. Further, these materials are sorted according to the principle of their function and described. The practical part is focused on specific applications of smart materials in aviation. Sometimes these are only theoretical applications that have not yet been used.
Description
Citation
RIGER, R. Inteligentní materiály v letectví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Hlinka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miloslav Petrásek, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Třetina, CSc. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen) Ing. Jan Navrátil, Ph.D. (člen) Ing. František Vaněk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student prezentoval svoji závěrečnou práci a následně odpověděl na otázky oponenta ke spokojenosti komise. V následné diskusi student reagoval hlavně na otázky ohledně samo opravných inteligentních materiálů, piezoelektrických inteligentních materiálů a jejich použití. Komise hodnotila obhajobu závěrečné práce B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO