Náhrada dálkového tepla z fosilních paliv energií z odpadu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tématem zpracování odpadu a možnosti jeho energetického využití. V úvodní rešeršní části představuje možné metody zpracování a věnuje se především jejich dopadu na životní prostředí. Následně se blíže soustřeďuje na zařízení pro energetické využití odpadu, kde je opět rozebráno hlavně ekologické hledisko. První oddíl praktické část se zaměřuje na popis nástroje vhodného pro modelaci sítí s teplárenskými provozy. V druhém oddílu jsou provedeny tímto nástrojem výpočty pro stanovenou teplárenskou sít. Na závěr jsou získané výsledky o provozu sítě vyhodnoceny a jsou navrženy alternativy provozu.
This bachelor’s thesis deal with the topic of waste treatment and possibility of its energy utilization. Methods of waste treatment are presented in the introduction research part. It is mainly focused on the environmental impact. Subsequently it is concentrated on energy recovery facility, the environmental aspect of which is again the main focus. The practical part starts with a description of a tool suitable for modeling of heating and power plants networks. This tool is used for the calculation of specified heating network in the second practical section. Finally, the results are evaluated and the alternatives of the plant operation are proposed.
Description
Citation
ŽENATÝ, S. Náhrada dálkového tepla z fosilních paliv energií z odpadu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení využité metodiky výpočtu - představení studie - zhodnocení výsledků 2. Oponent přečetl posudek a dotazy. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jakým způsobem jsou zohledněny investiční náklady. Proč se provoz kotle na hnědé uhlí nepřizpůsobuje křivce spotřeby tepla. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO