Produkce druhotných surovin z obecního odpadu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem bakalářské práce je podat přehled současného systému nakládání s komunálním odpadem a předvést jeho technicko-ekonomickou náročnost. K vyřešení cílů byl proveden rozbor současného stavu na území ČR a následně vytvořen výpočtový nástroj sloužící k vyhodnocení celkové technicko-ekonomické bilance systému nakládání na regionální úrovni. Výsledky z nástroje ukázaly, že pro obce je finančně nákladné realizovat činnosti spojené s odpadovým hospodářstvím a bez složitých dotací by nebyly realizovatelné. Čtenáři práce se dostane základního přehledu současného systému nakládáni s odpady na území ČR a získá znalost jeho dílčích technicko-ekonomických nákladů.
The main purpose of the bachelor thesis is to give an overview of the current system of municipal waste management and to demonstrate its techno-economical demands. To solve these objectives, an analysis of the current state in Czech Republic was carried out and a calculation tool was created to evaluate the overall techno-economical balance of the management system at the regional level. The results of the tool showed that it is expensive for municipalities to carry out waste management activities and would not be feasible without complex subsidies. The reader gets a basic overview of the current waste management system in Czech Republic and acquires knowledge of its partial techno-economical costs.
Description
Citation
KOUŘIL, Č. Produkce druhotných surovin z obecního odpadu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení metod nakládání s odpady - představení výpočtového nástroje - zhodnocení výsledků 2. Oponent přečetl posudek a dotazy. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jakým způsobem jsou získány hodnoty uvedené v tabulce. Blíže definujte průběh závislostí v uvedených grafech. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO