Robotizovaná pracoviště pro technologie svařování s důrazem na svařovací agregáty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Podstatou této bakalářské práce je uvést základní poznatky a principy v robotickém sva-řování. V úvodu se práce věnuje seznámení čtenáře s automatizací a robotizací, následujekrátká definice svařování a mapování jeho vývoje. V dalších kapitolách se pojednává ohlavních částech obecného průmyslového robota. Mezi stěžejní body práce patří předsta-vení nejvyužívanějších svařovacích metod v robotickém svařování, objasnění pojmu robo-tické technologické pracoviště a popsání jeho základních a nezbytných periferií. Závěrečnáčást práce je věnována rešerši v oblasti svařovacích agregátů, tedy svařovacích zdrojů apodavačů drátu. Je uvedeno několik konkrétních výrobků včetně významných technických parametrů.
The purpose of this bachelor’s thesis is to mention basics and principles utilized in ro-botic welding. Beginning of the thesis is dedicated to introduction of automation androbotization , followed by short definition of welding and it’s development. Main partsof industrial robot are described in following chapters. Crucial stage of the thesis is tolist usual technologies used by robotic welding, to define robotized welding workplace anddescription of it’s essential components. The conclusion of the thesis contains research ofactual welding supplies and wire feeders, including relevant parameters comparison
Description
Citation
LUKŠÍČEK, D. Robotizovaná pracoviště pro technologie svařování s důrazem na svařovací agregáty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svojí Robotizovaná pracoviště pro technologie svařování s důrazem na svařovací agregáty, dále zodpověděl na otázky oponenta. Je rozdíl mezi svařovacím a polohovacím robotem? Jaké panuje prostředí na svařovacím pracovišti? Našel jste skutečnou implementaci kolaborativního robota? V čem vidíte možnosti zapojení internetu do výrobních linek. Student odpovídá ke spokojenosti komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO