Průmysl 4.0 v kontextu s konstrukcí a aplikací výrobních strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma CNC výrobní stroje a jejich využití v souladu se zásadami a principy Průmyslu 4.0. První část je rešerše současného stavu v oblasti nejčastěji používaných CNC výrobních strojů ve strojírenství dle jejich konstrukce a aplikace. V druhé části jsou popsány zásady, základní atributy a klíčové technologie Průmyslu 4.0, je definováno názvosloví. Poslední část bakalářské práce je návrh projektu ideového pracoviště s CNC výrobními stroji v prostorách ÚVSSR FSI VUT v Brně, v souladu se zásadami a principy Průmyslu 4.0, včetně kritického vyhodnocení dosažených výsledků.
This Bachelor thesis is focused on the theme of CNC manufacturing machines and their use in accordance with the principles of Industry 4.0. The first part is a search of the current state in the field of the most frequently used CNC production machines in engineering according to their design and application. In the second part described principles, basic attributes and key technologies of Industry 4.0, defined concept. The last part is on top of the project conceptual workplace with CNC manufacturing machines in the premises of the technical high school VUTBR in accordance with the principles and tenets of Industry 4.0 and the evaluation of the results achieved.
Description
Citation
SERYKH, P. Průmysl 4.0 v kontextu s konstrukcí a aplikací výrobních strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Prezentace: - Obsah - Motivace - Cíle práce - Současný stav poznání - Základní principy Průmyslu 4.0 - Návrh pracoviště v prostorách ÚVSSR FSI VUT v Brně -- Schéma -- Sensorika -- Komunikace - Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na otázku oponenta. Otázky: - Jaké prvky jsou ve vašem návrhu těmi, které spadají do průmyslu 4.0? - Jak byste přenesl buňku do virtuální reality a jaký by byl její výstup? Student nejistě odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO