Návrh ventilátorů pro elektrické stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Úkolem této bakalářská práce je naprogramovat návrhový kalkulátor pro různé typy ventilátorů. Výsledkem bude kalkulátor schopný zobrazit nákres tvaru ventilátoru, vykreslit základní charakteristiky do grafu a vypsat čísla charakterizující daný ventilátor. Výpočet je založen na podobnostních číslech a jasně dané teorii, která byla vytvořena výhradně pro ventilátory.
Aim of this bachelor thesis is to program a design calculator for different types of ventilators. Calculator should be able to display design of ventilator, draw characteristics to a graph and show characteristic numbers of ventilator. Calculation is based on characteristic numbers and theory developed especially for ventilators.
Description
Citation
ŠVEC, D. Návrh ventilátorů pro elektrické stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skalka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomant prezentoval běhen asi 10 minut svoji bakalářskou práci a následně odpověděl ne zcela uspokojivě na všechny otázky oponenta i dalších členů komise. V práci nejsou prezentovány vvýsledky pro šechny cíle zadání, ale byly uvedeny během obhajoby práce. Byla ve výpočtu použita rovnice kontinuity? Je použitelná pro stlačitelnou kapalinu? Za jakých podmínek jo možno zanedbat při výpočtu tíhové zrychlení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO