Hluková diagnostika generátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zaobírá hlukovou diagnostikou generátoru. Praktická část práce je realizována v Jaderné elektrárně Dukovany. V první části práce je obecně pojednáno o hluku. Jsou popsány veličiny hluku a jejich měření, zcela obecně, a i pro uvedenou firmu. Dle konkrétních podmínek ve firmě Jaderná elektrárna Dukovany je rozebráno měření hluku, které je realizováno externí firmou. V práci je uveden konkrétní příklad tohoto měření. V závěru práce je proveden popis praktického měření hluku u vybraného generátoru, které bylo studentkou provedeno pro potřeby této bakalářské práce. Experiment je vyhodnocen.
The bachelor thesis deals with noise diagnostics of the generator. The practical part of the thesis is realized in the Dukovany Nuclear Power Plant. The first part of the thesis, noise is generally discussed. The quantities and their measurements are described, quite generally, also for the given company. According to specific conditions in the Dukovany Nuclear Power Plant, there is a distribution of noise measurements, which is carried out by an external company. The work gives a concrete example of this measurement. At the end of the work, the practical measurements of noise were done for selected generators, which were realized by an author for the purposes of this bachelor thesis. The experiment is evaluated.
Description
Citation
PLUCKOVÁ, I. Hluková diagnostika generátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka prezetovala svojí BP "Hluková diagnostika generátoru". Představila cíle BP. Uvedla základní informace o JE Dukovany a posuzovaném generátoru. Objasnila obsah měřicího protokolu ze kterého výcházela. Dále popsala měření, které sama na místě provedla. Dále předvedla výsledky měření a komentář k nim. V závěru shrnula přínosy své BP. Po přečtení posudků odpověděla na všechny otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO