On-line diagnostické monitorovací systémy vibrací strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o diagnostických monitorovacích systémech vibrací strojů. Nejprve je obecně popsána technická diagnostika se zaměřením na diagnostické metody, prostředky a diagnostické systémy. Zvláštní pozornost je věnována vibrodiagnostice a termodiagnostice. V další částí práce jsou uvedeny on-line diagnostické monitorovací systémy, jejich parametry a využití v technické praxi. Důraz je kladen na systémy od firmy SKF, ADASH a ifm electronic. Jednotlivé systémy jsou porovnány a je stručně uvedeno i ekonomické hledisko. V bakalářské práci je provedeno také zhodnocení.
The bachelor thesis deals with diagnostic monitoring systems of machine vibration. First of all, a technical diagnosis with a focus on diagnostic methods, means and diagnostic systems is generally described. Special attention is paid to vibrodiagnostics and termodi-agnostics. In the next part of the thesis there are on-line diagnostic monitoring systems, their parameters and their use in technical practice. Emphasis is placed on systems from SKF, ADASH and ifm electronic. The systems are compared and the economic aspect is briefly outlined. In the bachelor thesis is also evaluated.
Description
Citation
CIRHANOVÁ, I. On-line diagnostické monitorovací systémy vibrací strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka představila svou práci na téma "Online diagnostické monitorovací systémy vibrací strojů". Objasnila cíle BP. Dále uvedla základní informace o pojmu technická diagnostika, rozdělení diagnostiky, pojmy diagnostické metody, prostředky, systémy. Srovnala online diagnostické systémy SKF, ADASH a ifm electronics. K systému každé firmy uvedla detailní informace. Porovnání provedla z hlediska technického i ekonomického. Na otázku oponenta studentka odpověděla uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO