Návrh postupu výroby pro příslušenství k airsoftové zbrani

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Airsoft patří mezi oblíbené bojové sporty. V první části je proveden teoretický rozbor k dané problematice, týkající se seznámení se s Airsoftem, mechanismem jeho zbraní a s možným příslušenstvím airsoftových zbraní. Práce je následně zaměřena na držák na upínací lištu k připevnění baterky či laseru na zbraň. Další část práce se věnuje technologickému postupu výroby tohoto příslušenství. Na základě technologického postupu bylo vypracováno technicko-ekonomické zhodnocení výroby této součástky ze dvou rozdílných materiálů, oceli s označením S235JR a jakostní ušlechtilá ocel C45.
Airsoft is popular fight sport. First part of this thesis describes theoretical foundation to this area, introduction to Airsoft, Airsoft gun mechanisms and possible accessories. Following chapters discuss design of holder for flashlight or laser compatible with mounting rail. Next part defines technological process for manufacturing this holder. Based on defined technological process technical and economical aspect were considered and calculated for two different materials - steel S235JR and high quality steel C45.
Description
Citation
VÍT, R. Návrh postupu výroby pro příslušenství k airsoftové zbrani [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. K čemu slouží 4hran na závitníku? 2. V jakých jednotkách uvádíme řeznou rychlost a posuvovou rychlost? 3. V čem se konstrukčně liší závitník pro průchozí a pro neprůchozí otvory? 4. Jaký rozdíl je mezi materiálem C45 a S235JR? 5. Jak by jste ověřil geometrickou přesnost rybinové drážky? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO