Zpracování dat z měření tlumičů na tlumičovém dynamometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V první části se bakalářská práce zabývá problematikou tlumiče po teoretické stránce. V úvodu se zabývá přehledem používaných tlumičů, dále pak charakteristickými veličinami tlumičů, způsoby testování, a nakonec různými negativními ději a vlivy při chodu tlumiče. V druhé části se bakalářská práce zabývá analýzou konkrétního tlumiče, který byl testovaný na tlumičovém dynamometru MTS EMA-234 2K v dílně ÚADI. Pokusíme se popsat chování měřeného tlumiče, popřípadě předvídat vady tlumiče díky poznatků z teorie popsané v první části.
In the first part the bachelor thesis deals with the issue of the damper on theoretical side. In the introduction there is a brief overview of the used dampers, furthermore the characteristic values of the dampers, testing methods, and finally the various negative events and influences during the operation of the damper. In the second part, the bachelor thesis deals with the analysis of a damper, which was tested on damper dynamometer MTS EMA-234 2K in ÚADI workshop. We will attempt to describe the behaviour of the measured damper or anticipate the damper defects due to the findings from the theory described in the first part.
Description
Citation
VANĚK, V. Zpracování dat z měření tlumičů na tlumičovém dynamometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí bakalářskou prací (zadání, cíle, řešení, výsledky a závěr). Následovala část, kdy byly zodpovězeny otázky oponenta uvedené v Oponentském posudku. Dále byly položeny otázky k bakalářské práci: - Co je to poměrný útlum a jaká je jednotka této veličiny? - Je rozdíl mezi poměrným útlumem a konstantou tlumení? - Co vyjadřuje kritické tlumení? - Jakým způsobem probíhalo experimentální měření tlumičů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO