Rešeršní studie metod rozpoznávání gest rukou snímaných kamerou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s metodami zpracování obrazu, které je možně použít k rozpoznávání gest rukou ze snímaného obrazu. Poté vybrat jednu z metod, podrobněji ji popsat a realizovat. V první části práce je popsáno několik metod pro zpracování obrazu. V druhé kapitole je vybrána a podrobněji popsána metoda Level set, která je v následující části práce realizována v prostředí MATLAB R2019a. V poslední kapitole jsou rozebrány a zhodnoceny výsledky realizace metody.
The aim of this bachelor thesis was to get acquainted with basis methods of of image processing, which can be used for recognizing hands gestures captured with camera. After that choose one method, describe it in detail and implement the method.In the first part of this theses few methods for image processing are described. In the second part Level set method is choosen and described in more detail, this method is later implemented in MATLAB R2019a. In the last chapter results of implementation are analyzed and evaluated.
Description
Citation
RYBNIKÁŘ, P. Rešeršní studie metod rozpoznávání gest rukou snímaných kamerou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Prezentace: - Obsah - Motivace a cíle - Metody zpracování obrazu -- Prahování -- Hranové detektory -- Obrazové momenty -- Level Set metoda - Implementace Level Set metody - Experiment - Zhodnocení a závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na otázky oponenta. Otázky: - Jak fungují "rukavice manus" od HTC Vive? - Víte něco více o "holoLens 2"? - Jaké typy virtuální reality znáte? - Jaké jsou omezení pro kamery, kterými snímáte obraz? - Jaké snímače se používájí v kamerách? - Jaké snímače mohou být využívány v automobilech pro snímání únavy? Student odpověděl na otázky členů komise s jistými nepřesnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO