Snímače a akční členy pro spalovací motory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá přehledem nejdůležitějších snímačů a akčních členů pro chod spalovacího motoru. Je v ní uveden popis konstrukce a princip funkce každého snímače a členu. V první části se práce zabývá snímači, které snímají stav a průběh činností v motoru, převedou je na signál a následně pošlou do řídící jednotky ke zpracování. V druhé části jsou popsány akční členy, které zpracovávají informace z řídící jednotky a následně je převádějí na mechanický pohyb.
This bachelor thesis is concerned with a summary of the most important sensors and control members which are used for combustion engine. There is a description of the construction and the principle of function of each sensor and member in this thesis. The first part of this thesis is concerned with sensors, which scan a condition and a course of activities in an engine, transform them to a signal and afterwards send them to the control unit, so it could process them. In the second part of this thesis there is a description of control members which process information from the control unit and afterwards transform them to a mechanical movement.
Description
Citation
PROUZA, J. Snímače a akční členy pro spalovací motory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou bakalárskou prácou. Následne zodpovedal otázky oponenta. Ďalšie doplňujúce otázky k bakalárskej práci: -definujte meranie odporu snímača teploty -opíšte termočlánok -vzorkovacia frekvencia -meranie elektrických veličín -definujte lambdu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO