Návrh a výroba provizorní zubní náhrady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá výrobou provizorní zubní náhrady. Teoretická část obsahuje přehled typů zubních náhrad a jejich dělení. Dále jsou v ní uvedeny podstatné vlastnosti materiálů pro výrobu zubních náhrad a rozdělení v současnosti používaných materiálů. Dalším bodem teoretické části je rozbor v současné době používaných technologií výroby zubních náhrad. Praktická část je zaměřena na výrobu provizorní zubní náhrady za použití digitalizace intraorálním skenováním, návrhu zubní náhrady v CAD softwaru a CAD/CAM výroby. Práce je ukončena diskuzí, ve které jsou shrnuty a zhodnoceny výsledky kroků z praktické části.
This bachelor thesis deals with manufacturing of temporary dental restoration. Theoretical part contains an overview of types of dental restorations and their division, Furthermore it states important properties and division of the dental materials used nowadays. The next point of theoretical part is an overview of the technologies of dental restorations manufacturing used at present. Practical part is aimed at manufacturing of temporary dental restoration by using the digitization by intraoral scanning, design of restoration in CAD software and CAD/CAM manufacturing. The thesis is concluded with discussion comprising a summary and evaluation of the results of single steps from practical part.
Description
Citation
JIROUŠEK, J. Návrh a výroba provizorní zubní náhrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Byly korunky reálně použity? 2. Jaká je nutná drsnost obrobeného povrchu daných korunek? 3. Z jakého důvodu se používaly odlišné materiály pro dané technologie výroby? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO