Zařízení pro mechanické zatěžování vzorků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce si klade za cíl navrhnout a sestrojit zařízení, které bude umožňovat zatěžovat vzorek během ozařování při tomografické zkoušce. První část se věnuje popisu elektromagnetismu a prvků, které jej využívají pro vyvolání pohybu. Dále jsou v práci popsána obdobná zařízení použité k shodným účelům a stručný popis elektronických součástek využitých pro funkci zařízení. Závěr práce je věnován konstrukci, výrobě a zprovoznění zařízení pro mechanické zatěžování vzorků.
The aim of this work is to design and construct a device that will allow loading of the sample during irradiation at the tomographic test. The first part deals with the description of electromagnetism and the elements that use it to induce motion. Furthermore, the work describe similar devices used for the same purposes and a brief description of the electronic components utilized for the operation of the device. The conclusion is devoted to the design, manufacture and commissioning of equipment for mechanical loading of samples
Description
Citation
RACHŮNEK, R. Zařízení pro mechanické zatěžování vzorků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací: Zařízení pro mechanické zatěžování vzorků, dále zodpověděl na otázky oponenta. Co si představit pod náročností tisku? Student objasňuje pojem. Jakou silou budete zatěžovat vzorek? Student uvádí že síla bude proměnná v závislosti na požadavku experimentu. Maximální sílu uvádí student jako 16 N. Co je to zatěžovatel? Student zodpověděl ke spokojenosti komise. Jak je řízen solenoid? Student vysvětluje, jak provedl řízení Jaký máte použitý regulátor? Student: PID regulátor.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO