Bezpečnost civilního letectví a jeho ochrana před protiprávními činy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na ochranu civilního letectví, resp. na právní dokumenty, které tuto ochranu zajištují. Krom toho jsou v práci popsány dva základní směry, kterými se bezpečnost letectví zabývá. Cílem této práce je sestavit ucelený přehled základních dokumentů se zvláštním zaměřením na Předpis L 17. Spolu s tím poskytnout odpovědi na vzorové otázky ATPL zaměřené právě na tento předpis. Navíc je v práci jako výchozí bod tvorby právních dokumentů popsáno několik podstatných nehod, které výrazně vývoj předpisů ovlivnily. K tomu se váže také historie těchto zákonů a dohod, která je rovněž popsána.
This bachelor's thesis is focused on protection of civil aviation or rather on legal documents that provide this protection. In addition, the thesis describes two basic directions that aviation security deals with. The aim of this thesis is to compile a comprehensive overview of the basic documents with the special focus to L 17 (Annex 17). Along with this, provide answers to the ATPL sample questions specifically addressed to this regulation. In addition, the thesis describes several major accidents that have significantly affected the development of regulations as a starting point for creating legal documents. This is also linked to the history of these laws and agreements, which is also described.
Description
Citation
SRBA, M. Bezpečnost civilního letectví a jeho ochrana před protiprávními činy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Profesionální pilot
Comittee
doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Benedikt Badánik, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Karel Krška, CSc. (člen) Ing. Mgr. Pavel Imriš, Ph.D. (člen) JUDr. Jaromír Hammer (člen) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Jelínek (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student odprezentoval výsledky své bakalářské práce. Byly přečteny posudky od vedoucího a oponenta práce. Student zodpověděl doplňující otázku od oponenta. Oponent neměl další připomínky. Komise nepoložila další doplňující otázky k práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO