Automobilová paliva a jejich budoucnost v ekologické dopravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou v současnosti využívaných automobilových paliv a jejich dopadem na životní prostředí. Stručně popisuje vývoj spalovacího motoru a rozebírá obvykle využívané pohony i jejich alternativy. Poslední část práce se věnuje společenskopolitickému pohledu na danou problematiku.
This bachelor thesis deals with the problematic of currently most used automotive fuels and their impact on the environment. It briefly describes the development of combustion engines and provides an overview of most common automotive propulsions and their alternatives. The final chapter of the thesis deals with the problematics from socially political perspective.
Description
Citation
MRÁZKOVÁ, K. Automobilová paliva a jejich budoucnost v ekologické dopravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Študentka zoznámila skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedala otázky oponenta. Ďalej odpovedala na dotazy od jednotlivých členov komisie: - Aké druhy palív môžeme kúpiť na pumpe? - Čím je etanol zaujímavejší z hľadiska emisií? - Popis cyklu na meranie emisií.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO