Konstrukce řízené trysky vysokotlaké vstřikovací hlavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem regulace směšovací trysky u vysokotlakého směšovacího stroje na výrobu výrobků z polyuretanu. Cílem práce je navrhnout konstrukci řízené směšovací trysky pro směšovací hlavu Cannon při dodržení zaměnitelnosti se současnou tryskou. Zvolený cíl jsem vyřešil konstrukcí trysky ovládané krokovým motorem o stejných zástavbových rozměrech. Regulace je zajištěna škrcením průtoku otáčením šroubu trysky motorem. Podařilo se vytvořit funkční prototyp a vytvořit tabulku umožňující přepočet stávajících průměrů trysek na natočení motoru. Hlavním přínosem této práce je vytvoření automaticky regulované trysky nutné pro plně automatizovaný provoz stroje.
This bachelor thesis deals with the design of mixing nozzle regulation for high-pressure mixing machine for production of polyurethane products. The aim of this work is to design the construction of controlled mixing nozzle for mixing head Cannon while keeping interchangeability with the current nozzle. I solved the chosen goal by constructing a nozzle controlled with the same build dimensions by a stepper motor. Control is ensured by throttling the flow by turning the nozzle screw through the motor. We managed to create a functional prototype and create a table to convert the existing nozzle diameters to the rotation of the engine. The main benefit of this work is the creation of an automatically regulated nozzle required for fully automated machine operation.
Description
Citation
SÝKORA, P. Konstrukce řízené trysky vysokotlaké vstřikovací hlavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Vedoucí přečetl posudek. Oponent přečetl posudek. Otázka oponenta 1: Je pro správnou funkci vstřikovací trysky kritická její čistota? Jakým způsobem je zajištěno jjí čištění? - Odpovězeno Otázka oponenta 2: Jakým způsobem probíhalo testování prototypu? - Odpovězeno Omasta: Jak je řešena kalibrace polohy trysky, aby byla zajištěna geometrie prostoru trysky? - Odpovězeno Je kontrolován kontaktní tlak na dosedací ploše mosazného kroužku? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO