Návrh úprav komerční 3D tiskárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout úpravu komerční tiskárny ZPrinter 650. Práce je rozdělena do několika částí. V první části popisuje pohonné části 3D tiskáren obecně, s důrazem na motory. Ve druhé části detailněji rozebírá zadanou 3D tiskárnu ZPrinter 650 včetně fotografií. V poslední části se zabývá návrhy na vylepšení tiskárny, které by mohly zlevnit cenu tisku.
The purpose of this thesis is to propose improvements to commercial printer ZPrinter 650. The thesis is divided into several parts. The first part describes the propellant components of 3D printers in general with focus on their engines. The second part describes the assigned 3D printer ZPrinter 650, also including photographs. The final part then proposes some improvements to make the printing cheaper.
Description
Citation
KLEMENT, J. Návrh úprav komerční 3D tiskárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací Návrh úprav komerční 3D tiskárny, dále zodpověděl na otázky oponenta. Komise se vrací k otázce oponenta na sběrnice. Student uvádí že se v práci zmýlil a zaměnil pojmy O jaký typ tiskárny se jedná. Student zodpovídá otázku. Jak dochází k vytvrzení je použita nějaká inicializace? Nešlo by zefektivnit čištění přívodu pojiva? Student odpovídá Dále komise zmiňuje nesplnění posledních bodů zadání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO