Zavedení metrologických postupů pro určování způsobilosti měřidel v oblasti tribologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o metrologických postupech při určování způsobilosti měřidel ve výrobě firmy fungující v oblasti přesného strojírenství. Hlavním cílem každého podniku je jeho konkurenceschopnost v daném odvětví a spokojenost zákazníka. Z tohoto důvodu je v podnicích kladen velký důraz na modernizaci a optimalizaci procesu výroby, logistiky a na snížení dopadů na životní prostředí. Nároky zákazníka se neustále zvyšují, a proto je kladen důraz na přesnost výrobku. Je proto nejen nutná správná a přesná výroba, ale také kontrola jeho kvality, zda zapadá do daných tolerancí a vyhovuje tak zákazníkově požadavkům.
This bachelor thesis deals with metrological procedures in determining the capability of measuring instruments in production in a company operating in the field of precision engineering. The main goal of each business is its competitiveness in the industry and the satisfaction of customer. Therefore in companies is a great deal of emphasis on modernizing and optimizing the production process, logistics, and reducing the enviromental impact. The customer's demands are constantly increasing and that is why the accuracy of the product is emphasized. So it is not only necessary to produce the product correctly and accurately, but also to check its quality, whether it fits within the given tolerances and meets the customer's requirements.
Description
Citation
ROZLÍLKOVÁ, L. Zavedení metrologických postupů pro určování způsobilosti měřidel v oblasti tribologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka představila svojí BP na téma "Zavedení metrologických postupů pro určování způsobilosti měřidel v oblasti tribologie". Představila cíle BP. Představila firmu a výrobek, již se práce týkala. Dále představila zkoumaný měřicí systém. Popsala postup a výsledek vyhodnocení způsobilosti uveden v BP. Na závěr uvedla doporučení pro používání měřicího systému. Po přečtení posudků správně zodpověděla obě otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO