Metody prostorového 3D tisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o metodách prostorového 3D tisku, pomocí nichž je možné řešit řadu problémů, které se k výrobě vytlačováním nataveného termoplastu vážou. Cílem textu je tyto metody přiblížit čtenáři a seznámit ho s jejich silnými a slabými stránkami, požadavky na software, hardware a jejich přínosem pro oblast 3D tisku. První část práce se věnuje představení jednotlivých metod, obsahem druhé části je pak jejich kritické zhodnocení a seřazení dle připravenosti řešit problémy technické praxe.
This bachelor's thesis deals with methods of spatial 3D printing, which can solve many problems of manufacturing by fused deposition modelling. The aim of this thesis is to describe their strengths and weaknesses, requirements for hardware, software and their benefits to the world of 3D printing. Methods are introduced in the first part of the thesis, while the final evaluation is placed further.
Description
Citation
SKURKA, Š. Metody prostorového 3D tisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Vedoucí přečetl posudek. Oponent přečetl posudek. Otázka oponenta 1: Proč si myslít, že pro 3DCP (3d tisk cementového materiálu) není připravená technologie? - Odpovězeno Otázka oponenta 2: Na základě jakých informací usuzujete, že pro zvýšení kvality povrchu u technologie 3DCP by musela být tištěná vrstva velmi nízká? - Odpovězena Koutecký: Jaké je dělení 3DCP dle softwaru? - Odpovězeno Svoboda: Které průmyslové aplikace jsou připravené pro metody 3DCP? - Odpovězeno Koutný: Jaké technologie jsou uvažovány při 3d tisku kovu? - Ćástečně odpovězeno Roupec: Opravdu se používá cementová směs? - Částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO