Přehled aktuátorů pro testování elektrických ovládacích prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci je zaměřeno na rozdělení aktuátorů vhodných pro automatické testování elektrických ovládacích prvků. Bude proveden přehled o testování funkčnosti vybraných ovládacích prvků se zhodnocením obou probraných rešerší.
The thesis is focused on review of aktuators which are relevant for automatic testing of electric handling elements. There will be demonstrated overview regarding the testing of function selected handling elements with evaluation of both discussed topics.
Description
Citation
PABIŠKA, M. Přehled aktuátorů pro testování elektrických ovládacích prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student představil svojí BP "Přehled aktuátorů pro testování elektrických ovládacích prvků". Uvedl cíle práce. Na úvod zmínil přínosy automatického testování. Uvedl přehled aktuátorů pro testování ovládacích prvků: pneumatické, hydraulické, elektrické a jejich poddruhy i způsoby řízení. Dále prezentoval kybernetické schéma automatického řízení pro automatický tester. Dále obecně popsal vhodné snímače, řídicí členy a ovládací prvky. U ovládacích prvků popsal možné veličiny, které u nich lze testovat. Popsal výběr aktuátoru, který může nahradit interakcy člověka s ovladacím prvkem s několika příklady. Na závěr shrnul obsah své práce. Po přečtení posudků reagoval na obě otázky oponenta. PH: k 1. otázce - parametr výkonu "nosnost" - člen komise by spíše volil sílu, kroutící moment. PH: k 2. otázce - zdroj, na které aplikace jsou dané druhy aktuátorů nejpoužívanější? - odpověď - pro pneumatiku informace v zaměstnání, pro ostatní aplikace čerpal z článků, internetu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO