Výroba krytu řemenového převodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce předkládá návrh výroby krytu řemenového převodu z materiálu s označením dle ČSN 411320.21, o tloušťce 1,5 mm v sérii 10 000 kusů. Na základě způsobu výroby součásti je v práci představena problematika tažení, parametry, používané stroje spolu s konstrukcí nástrojů. Pro operaci hlubokého tažení byly provedeny kontrolní, technologické výpočty, vybrán hydraulický lis CTH 250, navržena sestava tažného nástroje, simulace v programu AutoForm, zpracované technicko-ekonomické zhodnocení, bod zvratu a doložená výkresová dokumentace.
Master’s thesis submit a concept for belt drive cover manufactured by ČSN 411320.21, a 1.5 mm thick material for series 10 000 pieces. On the basis of manufacturing method are presented problems around drawing, the parameters, used machine with tool design. For deep drawing operations were carried out control, computing technology, a hydraulic pres CTH 250 selection, designed set of drawing tools, simulation by AutoForm software, a technical economic evaluation, break-even point and supported by drawing documentation.
Description
Citation
RÖSNER, M. Výroba krytu řemenového převodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Peter Šugár, CSc. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2011-06-24
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Popište tváření explozí. Jak lze redukovat tření při tažení? Co je podmínkou, aby byl materiál označen jako hlubokotažný?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO