Brno Obřany Město ve městě, prostorová a symbolická kostra Obřan

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice městské části Brno Obřany. Snaží se o komplexní analýzu prostorové, symbolické, formální a technické skutečnosti vybrané lokality. Na základě vyhodnocení této analýzy je vytvořen návrh ve třech úrovních. Na úrovni územního plánování, na úrovni urbanistického návrhu a na úrovni architektonické studie vybraných objektů. Je kladen důraz na symbolické a duchovní aspekty Obřan. Snahou bylo vytvořit návrh vhodný i pro společnost zítřka.
This thesis is concerned with the municipal district Brno – Obřany. A complex analysis of spatial, symbolic, formal and technical aspects of the area is presented. A three-level project based on the analysis was created; the first level deals with the city planning scale, the second with the urban study scale and the third with an architectonic study of selected volumes. Emphasis is put on the symbolic and spiritual aspects of the location. This thesis hopes to be a plan suitable for the future development of the part of the city.
Description
Citation
KALA, J. Brno Obřany Město ve městě, prostorová a symbolická kostra Obřan [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Tomáš Binder (člen) Ing. arch. David Průša (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
- student představil diplomní práci - byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomní práce - student reagoval na dotazy vedoucího a oponenta diplomní práce uspokojivě - zahájena diskuze s dotazy členů komise: o zajištění tepelné stability v letním období o řešení veřejných prostor o ocenění detailu řešení prostupu tepla konstrukcí - dotazy komise byly odpovězeny uspokojivě
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO