Stavba-Prostor-Město "Dostavba městského bloku"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá dostavováním a zahušťováním městské zástavby. Řešené území se nachází na exponovaném místě na křížení ulic Milady Horákové a Francouzská v Brně. Jedná se o dispozičně hlubokou nárožní parcelu v mírně svažité topografii, ohraničenou rušnou městskou třídou a okolní blokovou zástavbou. Návrh vychází z předdiplomové práce, která se zabývala analýzou blízkého okolí, vizemi pro město 21. století a strategií dostavby. Východiskem se stal polyfunkční dům, který zastává funkce bydlení, práce i služeb. Hlavní téma návrhu je propojování vnitřního a vnějšího prostoru v kompaktním městském domě.
This thesis deals with the completion and density of urban development. The area is located at an exposed place on the crossroad of Milada Horáková street and Francouzská streets in Brno. The disposal is deep and corner in a slightly sloping topography, surrounded by a busy city boulevard and urban block structure. The proposal is based on a pre-diploma thesis dealing with the analysis of close surroundings, visions for the 21st century city and the completion strategy. The starting point was a multifunctional building, which includes functions of housing, work and services. The main theme of the propsal is the interconnection of the inner and outer space in a compact townhouse.
Description
Citation
ZLÁMAL, F. Stavba-Prostor-Město "Dostavba městského bloku" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Tomáš Binder (člen) Ing. arch. David Průša (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
- student navazuje na prezentaci společné části, byla představena diplomní práce - byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomní práce - student reagoval na dotazy posudku oponenta diplomní práce uspokojivě - zahájena diskuze s dotazy členů komise: o co je na projektu architektura o vztah moderních fasád ke společnému atriu, prosvětlení atria, větrání atria o detail při základech v řezu - dotazy komise byly odpovězeny uspokojivě
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO