Já a "Sokol"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem výstavby nového sportovně společenského komplexu. Na základě předchozí analýzy a předpokládaných tezí sportovně kulturní typologie sokolské architektury si dává za cíl ověřit, zda je tyto koncepce možno aplikovat v současné době, za jiných ekonomických i společenských podmínek. V práci je kladen důraz na urbanistické začlenění nových forem do stávající struktury centra Zlína. Projekt reaguje na rozvoj stávajícího komplexu sportovních budov, absenci veřejného prostoru v blízkosti centra města a problémy dopravy v daném území. Návrhem je komplex sportovního centra a hotelu uzavírající severní část řešeného území a soubor bytových domů před stávající halou. Návrh zároveň řeší novou dopravní infrastrukturu i veřejné prostory v celkovém kontextu.
Main topic of Diploma thesis is to create a complex project for building a new sport-social complex. Based on a previously handled analysis and presumptive sport-cultural thesis of Sokol architecture, creates a main aim of the project – to proove if this concept of architectural thinking can be applied nowadays even with a contribution of actual economic and social conditions. Plan reacts on development of already built sport buildings, the absence of public area subsistent the downtown of Zlin and problems of traffic in touched area. Plan consists of a complex sport center and a hotel that is closing the north part of touched area with residential area before actual sport complex. Project also includes suggestions for transport infrastructure and public areas in thorough context.
Description
Citation
ZBELLOVÁ, Z. Já a "Sokol" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Ivan Plicka, CSc. (předseda) Ing. arch. Martina Černá (člen) Ing. arch. Aleš Holý (člen) Ing. arch. Hana Maršíková (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
Společná prezentace práce (Zbellová, Zatloukal, Kobyliaková) Samostatná prezentace studentky. Čtení posudků a reakce studentky na oponenturu diskuze Plicka – Okno sálu - “obrazovka” - je nevhodné pro užívání sálu. Instalace rolet? Vejpustek – Oplocení hřiště? Černá – Kvituje urbanistické řešení. Zvážila by snížení podlaží hotelu Maršíková – Obytné budovy, kompozice z hlediska celku a řešení veřejného prostoru Studentka uspokojivě reaguje na dotazy Studentka obhájila
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO