Já a "Sokol"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práca sa venuje návrhu športového centra a jeho začlenenia do urbanistickej štruktúry mesta. V rámci predošlých analýz sa podrobne skúmala sokolská architektúra a jej typológia. Jedným z cieľov diplomovej práce je verifikovať výsledné hypotézy vyplývajúce z analýzy a aplikovať ich do kontextu dneška. Návrh projektu berie do úvahy existujúcu zástavbu v okolí parcely, jej samotný potenciál, topografiu, aj zložitú dopravnú situáciu na danom území. Riešením je rozdelenie územia skľudnenou dopravnou tepnou na dva segmenty. V severnom segmente sú situované funkcie administratívy, ubytovania a verejná zeleň, v južnom segmente sa nachádza športove centrum naväzujúce na existujúce športové haly.
This diploma thesis is dedicated to design of the sports center and its integration into the urban structure of the city. In previous analyzes, the Sokol architecture and its typology have been examined in detail. One of the aims of the diploma thesis is to verify final hypotheses resulting from the analysis and apply them to the context of today. The project proposal takes into consideration existing built-up area around the plot, its potential, topography and also the complex traffic situation in the area. The solution is to divide the area by a mitigative traffic artery into two segments. In the northern segment there are functions of administration, accommodation and public greenery, in the southern segment there is a sport center linked to existing sports halls.
Description
Citation
KOBYLIAKOVÁ, T. Já a "Sokol" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Ivan Plicka, CSc. (předseda) Ing. arch. Martina Černá (člen) Ing. arch. Aleš Holý (člen) Ing. arch. Hana Maršíková (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen) Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
Společná prezentace práce (Zbellová, Zatloukal, Kobyliaková) Samostatná prezentace studentky. Čtení posudků a reakce studentky na oponenturu diskuze Plicka – Čím je tento návrh specifický jako sokolská stavba? Rozměry sportovišť. Dopravní přístupnost vs. Pěší komunikace Černá – Pěší provázanost budov? Vejpustek – Vazníky a jejich uložení? Skladba? Stínění budovy? Holý – Řešení hmot a jejich postavení kolmo na vrstevnice oproti zlínskému urbanismu. Plicka – Nedostatečná práce s terénem. Studentka uspokojivě zodpověděla dotazy Studentka Obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO