OSTROV V OBŘANECH - AREÁL BÝVALÉ ESSLEROVY TEXTILNÍ TOVÁRNY

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem diplomové práce je znovuoživení areálu bývalé textilní továrny, která se nachází na unikátním místě - na ostrově mezi řekou Svitavou a náhonem. Hlavní myšlenkou je zpřístupnění areálu a využití jeho potencionálu se zaměřením především na odkaz historie, identitu místa, kvalitní veřejné prostranství a funkční náplň celého areálu. Konceptem celé práce je plánování v čase a postupné fáze začleňování brownfieldu zpět do života nejen místních Brňanů. Ostrov v Obřanech by se tak mohl stát srdcem této městské části, místem setkávání s bohatým kulturním vyžitím, prostorem pro odpočinek, aktivity a trávení volného času v blízkosti přírody v okouzlujícím prostředí s nádechem industriální historie Brna.
The aim of the thesis is to revive the former textile factory complex, which is located on a unique place - on the island between the river Svitava and the race. The main idea is to make the area accessible and to use its potential, focusing primarily on the link of history, identity of the place, quality public space and the functional content of the whole area. The concept of the whole work is the planning in time and the gradual phase of integrating brownfields back into the lives of not only local Brno citizens. The island in Obřany could thus become the heart of this city district, a meeting place with a rich cultural life, a space for relaxation, activities and leisure activities close to nature in a charming environment with a touch of Brno's industrial history.
Description
Citation
VÍTKOVÁ, K. OSTROV V OBŘANECH - AREÁL BÝVALÉ ESSLEROVY TEXTILNÍ TOVÁRNY [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Bohumil Kováč, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Michal Krištof (člen) Ing. arch. Martin Laštovička (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen) Ing. arch. Ing. Michaela Sýkorová (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka představila práci Byla přečteno hodnocení oponenta, včetně doplňujících otázek. Na obě otázky studentka odpověděla uspokojivě Začala diskuze nad diplomovou prací. Komise položila otázku nad vizualizací: Vidíte tu štítovou stěnu? Ta byla připravená pro napojení bloku a v pohleden není vidět, jak s ní pracujete. studentka odpověděla poměrně uspokojivě. Komise položila otázku nad vizualizací: Tento objekt jste neřešila protože je využívaný? studentka odpověděla uspokojivě Komise vznesla poznámku ke kreslení schodišť a řezů. Mají schodiště v obytných domech zábradlí? Studentka reagovala poměrně uspokojivě. Jaká jsou protipovodňová opatření, zjišťovala jste úroveň stoleté vody? Studentka odpověděla poměrně uspokojivě. Komise položila otázku: jaký je vztah veřejných prostor a budovy? Studentka odpověděla poměrně uspokojivě. Komise se zeptala jaké jsou možnosti napojení na okolínostrova ? Jak proběhla analýza širšího okolí? Studentka odpověděla neuspokojivě Jak jste vybírala které objekty ponechat? Studentka odpověděla uspokojivě Komise se zeptala na možnosti parkování. Studentka odpověděla uspokojivě Komise se zeptala, zda studentka a uvažovala o úpravě a bezpečnostních opatřeních kolem přechodu. studentka odpověděla neuspokojivě Proběhla diskuze nad projektem a odpověďmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO