TRANSFORMACE BÝVALÝCH KASÁREM V HODONÍNĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce je urbanistická studie na téma Transformace bývalých kasáren v Hodoníně. Urbanistická studie zahrnuje nejenom urbanistické řešení areálu kasáren, ale také v širším pojetí prověřuje potenciál rozvoje města Hodonín v lokalitě na areál přímo navazující. Studie klade důraz na realistický model dostavby městské struktury a návrh veřejných prostranství v okolí historických budov jízdáren bývalých kasáren na jejichž území se detailněji zaměřuje. Ačkoliv se město pokusilo území znovu zapojit do struktury města a neomezit jeho přirozený rozvoj - rozprodáním některých pozemků se areál a to především území v těsné blízkosti historických jízdáren, proměnil v chaos. Nejenom urbanismus je v areálu problémem. Budovy, které by si zasloužily pozornost strádají. Právě jedny z významných historických budov - objekty bývalých jízdáren jsou dalším úkolem diplomové práce. V podrobné architektonické studii jejich transformace zohledňuji historický, konstrukční, ekonomický a společenský potenciál těchto budov. Rekonstrukce respektuje hmotu a historickou hodnotu budov.
The object of this thesis is an urbanistic study called Transformation of former barracks in Hodonin. Urbanistic study involves not only urbanistic solution of the barracks area, but also examines the potencial of the city expansion in this locality. Study is focused on realistic model of finishing the city structure and proposal of public spaces in surroundings of historical barracks buildings. Although the city tried to connect this territory back to the city structure and not to limit it’s natural development - the area turned into chaos by selling out lands around the barracks. Not only urbanism is the problem here. Buildings, that would deserve the attention, suffer. The historic barracks are the next object in this thesis. In detailed architectural study is their transformation, which considers historical, constructial, economical and social potencial of these buildings. Reconstruction respects mass and historical value of buildings.
Description
Citation
HOFFOVÁ, M. TRANSFORMACE BÝVALÝCH KASÁREM V HODONÍNĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Jiří Löw (člen) Ing. arch. Martin Laštovička (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
Studentka prezentovala svoji diplomovou práci. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka odpověděla na otázky oponenta. Otázky komise: - primární cíl diplomové práce - tepelně technické řešení historické okenní konstrukce - požární řešení Studentka odpověděla na všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO