Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zvolená diplomová práce se zabývá návrhem optimálního funkčního a prostorového využití území pro šetrný turismus ve Strachotíně. Lokalita se vyznačuje vhodnými přírodními podmínkami a půdou pro kvalitní viniční hospodářství. Proto na řešeném území navrhuji vinařství, moštárnu, palírnu, ubytování s restaurací a wellness. Detailněji zpracovávám objekt vinařství a příslušné ubytování. Nejvýznamnější objekt je navržen provoz vinařství. Budova je dominantou a spolupůsobí s vedlejším objektem ubytování a restaurací. Části fasády jsou řešené jako prolamované odvětrávané fasády, které vytváří architektonický ráz budov.
The diploma thesis deals with the proposal of optimal functional and spatial use of the area for environmentally friendly tourism in Strachotín. The location is characterized by suitable natural conditions and land for quality vineyard management. That is why I propose a winery, a cider, a distillery, accommodation with a restaurant and a wellness area in the area. I elaborate the winery object and related accommodation in more detail. The most important object is the operation of the winery. The building dominates and interacts with the adjacent accommodation and restaurant building. Parts of the facade are designed as openwork ventilated facades that create the architectural character of the buildings.
Description
Citation
ČÍŽOVÁ, G. Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Branislav Puškár, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Ľúbica Selcová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Antonín Hladík (člen) Ing. arch. Pavel Rada (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka prezentovala projekt DP. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Studentka uspokojivě odpověděla na dotaz oponenta. Předseda komise vznesl dotaz, zda studentka uvažovala o extenzivnější formě výroby vína. Studentka dostatečně odpověděla na položenou otázku. Arch. Hladík se dotázal na vzdálenost parkovacích ploch. Studentka odpověděla uspokojivě. Arch. Hladík dále komentoval dopravní řešení navrhovaného areálu. Doc. Selcová se dotázala, zda by neměly být provozy moštárny a palírny ve větší blízkosti. Studentka odpověděla věcně. Další dotaz byl směřován na klima vnitřních prostor. Studentka odpověděla dostatečně. Doc. Lhotáková se dotázala na technické řešení vodního hospodářství. Studentka odpověděla uspokojivě. Arch. Rada se dotázal na funkci území v současnosti. Studentka odpověděla dostatečně. Předseda se dotázal na udržitelnost návrhu budov. Studentka odpověděla dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO