Prázdné urbánní monumenty – aktivace zhlaví Pražského viaduktu v Brně urbanisticko-architektonická studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce je urbanisticko - architektonická studie lokality podél železničního viaduktu v Brně na severním okraji čtvrti Trnitá. Cílem je propojení historického jádra města Brna s doposud zanedbaným územím v okolí stávajícího fragmentu viaduktu. Podkladem a východiskem je analýza všeobecně o problematice území v post – industriálních městech. Prostřednictvím rehabilitace současných industriálních staveb a doplněním hmotové struktury je vybrané území začleněno do organismu města s důrazem na zvýšení prostupnosti území a vytvoření kvalitních veřejných prostor.
The aim of the urban – architectural study is to connect the historic city centre with the so far problematic and neglected areas along to the viaduct via rehabilitation and conversion of industrial buildings and filling up the city structure with new volumes in order to integrate the area within the organism of the city. Creative efforts are supported by analysis of post-industrial cityscape generally and its problems. The focus will be on sustainable principles, connectivity, eco-friendly transport and creating quality public spaces.
Description
Citation
SLOUKOVÁ, H. Prázdné urbánní monumenty – aktivace zhlaví Pražského viaduktu v Brně urbanisticko-architektonická studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Branislav Puškár, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Ľúbica Selcová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Antonín Hladík (člen) Ing. arch. Pavel Rada (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka navázala na společnou prezentaci konceptu a analýz a prezentovala projekt DP. Byly přečteny posudky a studentka dostatečně reagovala na oponentem vznesené dotazy. Arch. Hladík komentoval dopravní řešení cyklo-dopravy. Další poznámka byla věnována komerčním prostorům v budově magistrátu. Doc. Lhotáková se dotázala na reorganizaci dopravy v území. Studentka odpověděla věcně. Další dotaz doc. Lhotákové se týkal TZB. Studentka reagovala na dotaz, ale řešení se zdá být nedostatečné. Doc. Selcová se dotázala na řešení zastínění. Studentka odpověděla dostatečně. Doc. Puškár se zamyslel nad současnými možnostmi řešení krátkodobého bydlení. Arch. Rada se dotázal na soulad projektu s normami. Studentka uspokojivě reagovala na vznesený dotaz. Komise se shodla na vysoké kvalitě představovaného projektu a navrhla ocenění cenou děkana.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO