NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá urbanistickým návrhem v lokalitě vymezené ulicí Křížová, Václavská, Hybešova a Nová Hybešova. Návrhy nových ulic a veřejných prostor. Práce reaguje na vypsanou soutěž na koncepční a ideový návrh nového Mendlova náměstí a rozvíjí lokalitu směrem na východ, kde se zabývá novou podobou prodloužení Hybešovi ulice, nově vzniklých ulic a náměstí. Součástí projektu jsou vybrané městské domy zpracovány podrobněji v rámci studie. Cílem práce je navrhnout citlivý urbanistický koncept, který přinese zintenzivnění hustoty bydlení a přinese nové možnosti pro dané území.
The present thesis deals with an urban design covering area bounded by Křížková, Václavská, Hybešova and Nová Hybešova Streets. It offers a new design of future streets and public spaces because the thesis is an reaction to the architectural competition for the new conceptual design of Mendlovo Square. The thesis develops the area to the east and introduces a new design of the extension of Hybešova Street, new future streets and the Square. A part of this project also contains a detailed design study of the few selected city houses. The main objective is to design a sensitive urban concept aimed at increase housing density and allowing new possibilities for the designed area.
Description
Citation
HERALECKÝ, V. NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ľúbica Vítková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Student odprezentoval svou diplomovou práci. Byly přečteny oponentury vedoucího a oponenta. Byly přečteny otázky od oponenta. Student odpověděl na otázky oponenta uspokojivě. Začíná diskuze s porotou a jsou kladeny otázky. -otázka na urbanistickou strukturu -otázka na oslunění bytových domů a hluk -otázka na rekonstrukci objektu -otázka na charakter zástavby -připomínka ke grafice podzemního patra -otázka na štít původní budovy -otázka na požární řešení – okna a středy Student odpověděl na otázky uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO